Турнір з водного поло

2013-11-22

Во́дне по́ло (англ. Water polo) — командна спортивна гра в воді, в процесі якої спортсмени двох команд прагнуть закинути м'яч у ворота суперника і не пропустити у свої.

У грі беруть участь по 7 осіб від кожної команди, всього в команді — 14 осіб. Грають 4 періоди по 7 хвилин чистого часу з двохвилинними перервами. Дозволяється плавати будь-яким способом, вести і кидати м'яч однією рукою (двома руками грає тільки воротар). Порушення правил карається передачею м'яча супернику, видаленням або 5-метровим штрафним кидком.

У спортивному змаганні між двома командами перемога вирішується не тільки тим, наскільки гравців тієї чи іншої команди оволоділи технічними прийомами гри, але й тим, які узгоджені їх дії.

Часто вміла розстановка гравців і дружна, узгоджена колективна гра приносить перемогу команді, здавалося б слабшій.

Уміння узгоджувати свої дії з діями товаришів і найбільш ефективно використовувати особисті можливості на користь команди досягається завдяки розумінню основ тактики і досвіду в їх практичному застосуванні. Вивчаючи основні положення тактики гри у водне поло, можна розглядати окремо: Індивідуальну тактику гравців, тактику окремих груп гравців, тактику команди в цілому. Індивідуальна тактика визначає дії гравця при виконанні ним тактичної комбінації, командою, яка проводиться, в цілому. Вона будується відповідно до технічної підготовленості гравця і з урахуванням можливих дій противника.

Тактика окремих ланок команди, груп гравців визначає дії цих груп в окремі моменти гри. Тактика команди в цілому визначає розстановку гравців на полі, основний план гри, способи створення вигідних положень їх використання, тактику окремих ланок команди і тактику кожного з гравців.

У ДЮФСК стали традиційними турніри за спрощеними правилами серед змішаних команд (юнаки і дівчата). Ворота визначаються по ширині дошками, а по висоті до верхнього краю борта на мілкій частині.

22.11.2013 в турнірі з водного поло взяли участь 7 команд по 7 осіб (49 осіб). В запеклій боротьбі визначилися переможці та призери, які продемонстрували злагоджені технічні і тактичні дії в нападі та захисті.

Перше місце здобула команда на чолі з капітаном - Богданом Каструбіним.

Друге місце посіла команда Владислава Рябошапки.

Третє місце виборола команда на чолі з Павлом Барбаком.

/Files/images/IMG_4256.JPG/Files/images/IMG_4268.JPG/Files/images/IMG_4271.JPG/Files/images/IMG_4272.JPG/Files/images/IMG_4280.JPG
Кiлькiсть переглядiв: 143

Коментарi