Умови прийому вихованців до ДЮФСК

2013-02-01

Зарахування вихованців до ДЮФСК у групи початкового навчання (початкового рівня) здійснюється у віці 5-10 років, в якому розпочинала систематичне тренування більшість найсильніших плавців. Можуть зараховуватись і діти старші 10 річного віку, якщо їх уміння і навички у плаванні не відповідають вимогам основного та вищого рівнів. При прийомі вихованців враховується:

1) ступінь бажання займатися плаванням та ЗФП;

2) стан здоров’я дитини (медичний допуск до занять плаванням та ЗФП);

3) згода батьків вихованця, або осіб що їх замінюють;

4) ступінь відповідності морфотипу дитини вимогам плавання;

5) рівень фізичних якостей;

6) спортивна спадковість.

Вище перераховані умови можуть допомогти при відборі у групи плавання і прогнозуванні віддалених результатів, але 4-6 пункти не є провідними при зарахуванні дитини в ДЮФСК.

Прийом вихованців здійснюється на підставі заяви батьків дитини або осіб, що їх замінюють. Списки груп зарахованих вихованців затверджуються наказом директора ДЮФСК.

Якщо рівень плавальної та фізичної підготовки дитини, що зараховується до ДЮФСК є вищим, ніж вимоги початкового рівня підготовки, такий вихованець зараховується у групу основного або вищого рівня, в залежності від його вмінь, навичок і результатів, показаних ним у тестових завданнях.

До груп початкового навчання (початкового рівня) ДЮФСК можуть зараховуватись вихованці підліткового віку та юнаки і дівчата до 18 років, які не вміють плавати, але мають бажання оволодіти технікою плавання спортивними стилями та основами прикладного плавання.

Кiлькiсть переглядiв: 139

Коментарi